Aspergetaart (4 personen)
Een keer wat anders dan asperges met ham en kaas?
Dit is een van de favorieten van ons gezin: de aspergetaart.
Een lekkere hartige taart die je bij tijdgebrek ook al in het voren
kan maken en even in de oven op kan warmen...

Benodigdheden

1 plak achterham, 100 gram
100 gram bakbacon
250 gram bladerdeeg (vriezer)
1 kg asperges
50 gr geraspte kaas
4 eieren
250 ml koksroom
peterselie en bieslook fijngeknipt
peper

Materiaal:
• ronde bakvorm, 24 cm
• oven op 220 graden of stand 5

Bereiding
Rol het deeg zeer dun uit en leg dit in de licht beboterde bakvorm. Prik hier en daar met een vork in de bodem. Laats de asperges na het koken afkoelen, uitlekken en snijd ze in stukjes van ca 5 cm lang. Bak de bacon in een droge koekenpan tot de randen krullen. Leg de bacon op het deeg en daarop de asperges. Bestrooi ze met het grootste deel van de kaas en de in dobbelsteentjes gesneden achterham. Klop de eieren los met de room en wat peper, peterselie en bieslook. Giet dit mengsel op de asperges en bestrooi met de rest van de kaas en de achterham.

Bak de taart 40 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden of stand 5. Lekker met gegrild lamsvlees en een glas rosé.

Eet
lekker!

NIEUWS uit Mander

12-Apr-19 15:56

Burgemeester steekt eerste asperge

Burgemeester Haverkamp-Wenker heeft vrijdag op vakkundige wijze de eerste asperge gestoken. Laat de zon nu maar komen... dan gaat het aspergeseizoen van start!

>> Lees verder