Omgeving

Op en top Twente!

Ons boerenerf is omgeven door de prachtige natuur waar het Twentse plaatsje Mander om bekend staat. Historische grafheuvels, authentieke watermolens en de Galgenberg zijn beslist een bezoekje waard.

Toppers in de omgeving:

Watermolen Bels en Molen van Frans (ca 1 km)

Het bezoekercentrum Molen van Frans is een prima uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht door het Dal van de Mosbeek. Iedere zondag kunt u hier terecht voor een bezoekje aan de molen, een praatje met de molenaar, informatie over wandel- en fietsroutes en tips van de kenners! Vrijwilligers organiseren regelmatig activiteiten in het bezoekerscentrum.

Ook de Watermolen van Bels is een bezoekje waard. Beide molens staan op een steenworp afstand van elkaar. Hun radaren draaien op hetzelfde water uit de Mosbeek. Tijdens openingstijden van het restaurant kunt u bij Bels terecht voor een kopje koffie of wat lekkers.

Dal van Mosbeek (2 km)

Kom je verbazen in het Dal van de Mosbeek. Zeldzaam mooi is dit cultuurlandschap met een oeroude geschiedenis. Door het bronnenlandschap en de ligging op een stuwwal zie je hier prachtige doorkijkjes met unieke planten en dieren. Een echte aanrader voor natuurliefhebbers. Vanuit het bezoekerscentrum Molen van Frans kun je verschillende wandelingen maken. Laat je verrassen door de markante Mandercirkels of geniet van het uitzicht vanaf de Galgenberg.

Kunststadje Ootmarsum (5 km)

Ootmarsum is Twentser dan Twents en toch waant u zich in... Ja, waar eigenlijk? Zo bijzonder is dit stadje met zijn beschermde stadsgezicht, zijn vele vakwerkhuizen en zijn andere historische gebouwen, dat u niet snel op een vergelijking kunt komen. Kijk naar de grote Gotische Westfaalse hallenkerk en het in rococostijl opgetrokken stadhuis. De vele galerieën hebben de stad inmiddels een reputatie bezorgd als niet te missen doel voor wie van kunst en cultuur houdt. Op een knus terras of in een gezellig café treft u er vele mogelijkheden om te genieten van het Ootmarsumse goede leven.

Vasse en Tubbergen

Vasse ligt op een steenworp afstand van onze boerderij. Hier kunt terecht voor uw eerste boodschappen. Vasse heeft o.a. een supermarkt met slagerij, bakker, thuiszorg, gasterij, snackbar, restaurants en café. Wilt u winkelen dan is Tubbergen wellicht een optie, het centrum is compact maar biedt voor elk wat wils. Ook staat Tubbergen bekend om haar evenementen, zeker in het vakantieseizoen is er vaak wat te doen in dit dorp.

Wandel en fietsroutes

Twente kent een fantastisch knooppuntennetwerk. Hiermee kunt u thuis eigenlijk al uw route uitzetten en middels de nummers bij de verschillende knooppunten wordt u door de landelijke omgeving geloodst.

Mander:
een natuurlijke mix
van natuur
landerijen
dorpen
kunst en cultuur

NIEUWS uit Mander

12-Apr-19 15:56

Burgemeester steekt eerste asperge

Burgemeester Haverkamp-Wenker heeft vrijdag op vakkundige wijze de eerste asperge gestoken. Laat de zon nu maar komen... dan gaat het aspergeseizoen van start!

>> Lees verder

vliegend hert Mander

Twente (natuur)tips:

 • Het Vliegend hert (zie foto hierboven)
  Europa's grootste keversoort is veelvuldig gespot in Mander.
 • Kunststadje Ootmarsum
 • Natuurgebied Springendal, met de bronnen
 • Aardbei - Aspergetocht Vasse | 1 juni
 • Theehuis Dennenoord | Nutter
 • Wonderryck Twente | Denekamp
 • Graancirkels van Jannink | Manderheide
 • Restaurant Droste's | Tubbergen

  Kijk bij Nieuws en UITTIPS voor actuele activiteiten en aanvullende info.